+38 (044) 537-22-45

Які книги почитати письменникам для натхнення

Ніхто і ніколи не говорив, що писати легко. Кожен, хто займається написання власної книги, знає наскільки це вірне. І хоча, ймовірно, кращий рада складається в тому, що «просто сісти і написати», стане в нагоді і трохи натхнення.

Письменникам, що створюють власні твори, які до заповітного друку книги проходять тернистий шлях вичитки і редагування, не зайвим буде і почитати інших визнаних в своєму жанрі і світовій літературі в цілому авторів. Вибір того чи іншого автора, можна такими, може варіюватися виходячи з особистого стилю письма і цілей написання книги, проте наведені нижче твори відмінні екземпляри для початку.

  1. Стівен Кінг «Як писати книги». Широко відома і, на думку деяких критиків, найкраща робота Кінга. Назва повнiстю відповідає змісту, це автобіографія Стівена Кінга, де в першій частині твору описується дитинство і шкільні роки, що дає зрозуміти, що вплинуло на становлення автора як письменника. Другий розділ присвячено дослідженню письменницької роботи, з корисними і «шкідливими» порадами автора і прикладами з власних праць і праць інших письменників.
  2. Енні Діллард (Annie Dillard) «Писати життя». Ця книга стала одним з основних творiв, що читаються письменниками початківцями. Ймовірно, за рахунок чудового гармонійного поєднання в роботі опису напруженої роботи, яка необхідна для відмінного письменництва, і магії натхнення, якого так жадає кожен письменник.
  3. Еліс Лапланте (Alice LaPlante) «The Making of a Story: A Norton Guide to Creative Writing». Часто використовується в профільних університетських програмах, як надзвичайно практичний і прикладний довідник з художньої та наукової літератури, який крім користностi ще й цікаво читати.
  4. Енн Ламотт (Anne Lamott) «Птах за птахом. Нотатки про письменство і життя в цілому». Чарівність книги полягає в прямому підході до написання і визнання того, що писати добре – завдання не з легких. Книга рясніє забавними описами і легка в прочитанні.
  5. «Навіщо ми пишемо. Відомі письменники про свою професію». Видана під редакцією Мередіт Маран, книга містить оповіді авторів різних верств суспільства і жанрів письменства, в яких вони обговорюють, як і навіщо вони пишуть. Серед авторів – Енн Пачетт, Майкл Люіс, Армістед Мопен.

Коли у письменника творчий застій і ні рядка не вдається написати, чому б не забути про все і не почитати щось із запропонованого для пошуку нових ідей, стилю, натхнення. А коли будете готові, замовляйте друк книг і насолоджуйтеся успіхом особистих праць.

Top