+38 (044) 537-22-45

Історія календарів

Первый печатный календарь Гутенберга 1448 гПояву перших друкованих календарів відносять до 1448 року в Німеччині, завдяки винаходу німецького першодрукаря і ювеліра Йоганна Гуттенберга. Він заклав початок для розвитку технологій друкарства «рухомими» металевими літерами. Звісно, ці календарі були досить самобутніми і були дуже далекі від сучасних аналогів. Точно відомо, що перша печатка календарів проводилася технологією набору рядків вирізаними в зворотному порядку опуклими буквами.

 

Вперше друк календарів російською мовою був зроблений в 16 столітті. Тоді білоруський просвітник Франциск Скорина надрукував православний календар у вигляді книжки, по якій православні люди могли визначати дні Великодня протягом наступних 20 років! А перший повноцінний календар був випущений на початку 18-го століття – «Календар або Місяцеслов християнський».

 

Протягом століть ця галузь постійно розвивалася і удосконалювалася і в результаті цього на сьогоднішній день з’явилося безліч технічних пристроїв, які використовують для планування особистого часу, але все ж кращої альтернативи на зміну календарю все ще не придумали. Вигляд сучасного календаря складався тисячоліттями, але його головна функціональна завдання – відстеження часу, залишається незмінною і на сьогоднішній день, але також календар придбав безліч нових функцій, які зараз використовують всюди.

 

Чи помічали Ви коли-небудь, як часто ми всі користуємося календарями? Навіть якщо нам здається, що ми пам’ятаємо дату дня і день тижня ми все одно звіряємося з ними і робимо це щодня.

 

Але в наш час календарі є не тільки способом планування часу і відстеження часу, а також друк календарів може стати відмінною рекламною продукції, передати корпоративні цінності при нанесенні на нього зображення логотипу вашої компанії та її назви.

 

Друк календарів, крім рекламних і основних функцій, також служить прикрасою в будь-якому офісі. Календарі застосовують в рекламі, так само часто, як і візитні картки. Календарі настільки багатофункціональні, що уявити своє життя без них просто неможливо. Саме тому реклама на календарях дає найбільші результати в просуванні, і користується популярністю в рекламних кампаніях

 

За конструкційним особливостям і типам використання календарі можна розділити на кілька видів: квартальний, настінний перекидний, настільний календар «будиночок», кишеньковий. Тому Ви можете вибрати той вид, який буде найбільш зручним для Вас в застосуванні.

Top